Stökiga rapportperioder – Björnfällan avsnitt 65

Aktie Ansvar hos Björnfällan. Foto: CMC Markets.

Lars-Erik Lundgren som förvaltar fonderna Aktie-Ansvar Sverige och Europa  besöker finanspodden Björnfällan. Det blir ett samtal om ETF- och indexflöden, stökiga rapportperioder, börskrascher och mycket mer.  

I avsnitt 65 av CMC Markets podcast Björnfällan fortsätter intervjun med Lars-Erik Lundgren som förvaltar Aktie-Ansvar Sverige och Europa. I del två pratar de om bolag som gått omotiverat bra under 2018, kraftiga rörelser som numera uppstår under rapportperioder och saknaden av prop-trading deskarna som försvann i spåren av regleringarna efter finanskrisen. Det blir också prat om ökade flöden in i indexfonder och ETF:er och problemen som kan uppstå när det blir kraftiga nedgångar, hur och varför han börjat arbeta med optioner i portföljen, det svåra med att hantera innehav som går åt fel håll trots att du verkligen tror på bolaget. Samtalet avslutas med att de pratar om vad Lars lärt sig av de stora nedgångarna på börsen sedan karriären startade i slutet av 90-talet. Vill du lyssna på första delen av intervjun så är det avsnitt 64.

 

 

Följ oss också på Soundcloud  Twitter och YouTube

Informationen i denna artikel och podcast ska endast ses som allmän information och ej investerings- eller handelsrådgivning.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.