• Det finns få yrken där man har möjlighet att välja sina egna kollegor, men trading är ett av dem. Detta blir ytterligare en möjlighet att stärka sin edge mot marknaden och övriga aktörer. I grund och botten är man konkurrent i jakten på marknadens felprissättningar. I många av fallen finns det tillräckligt med deg åt alla som vill vara med och göra kakan. Likt på arbetsplatser eller inom lagidrott så har man olika kollegor som drar sina strån till stacken. Då det är i stort sätt omöjligt att veta allt så är det till stor hjälp att ha kunniga personer ...

Våra krönikörer

Börsfågeln

Börsfågeln är en trader som handlar för egen plånbok. Han trivs som bäst där volatiliteten är som högst. Han handlar allt som rör sig, men nordiska aktier, index och kryptovalutor är de huvudsakliga levebrödet.

Fågeln kommer skriva om trading och allt matnyttigt marknaden bjuder på.

Paper chaser

Paper chaser är en daytrader som föredrar att handla volatila tillgångar, allt från aktier och optioner till terminer och kryptovalutor.

Han är en twitterprofil som delar med sig av tradingidéer och tankar om marknaden. Som krönikör kommer han att inrikta sig på trading, kryptovalutor och marknadspsykologi.

Handelsson

Handelsson är en mångsysslare med en fot i det mesta. Han har en bakgrund inom finans och trading med förkärlek för historia och ekonomi. Skriver återkommande krönikor på TradeCMC med fokus på historiska tillbakablick, dess kopplingar till idag, och allmänna tankenötter.

Lever efter Mark Twains devis; ”history does not repeat itself but it often rhymes”

Handelsson är även en del av trion bakom Fill or kill-podden

MadzTrader

Madztrader är en daytrader med snart 20 års erfarenhet från trading av en rad olika tillgångsslag. Numer är det mest fokus på nordiska aktier och terminer, men under sin tid som anställd trader har han handlat det mesta, inklusive valuta, råvaror och optioner.

Madz har de senaste åren, med sina ofta raka och rappa inlägg, blivit en väl följd profil på twitter. Han kommer skriva om det mesta som har med marknad och trading att göra.

Kristofer Berggren

Kristofer Berggren arbetar som analytiker på CMC Markets Stockholmskontor. Han har arbetat i finansbranschen i mer än tio år och innan han började på CMC Markets 2008 arbetade han med investerings- och allokeringsstrategier för HNW personer.

Förutom att vara krönikör ger han varje vecka analyser av index, råvaror, valutor och aktier.

Lonewolf

Lonewolf är trader i egen regi och handlar de flesta tillgångslag med en förkärlek för indexterminer och råvaror.

Lonewolf har med sina ofta ”contrarian” case blivit en twitterprofil och medverkar även i Fill or kill-podden. Han kommer regelbundet erbjuda läsarna på nya uppslag och vinklar utav marknaden och då det ligger i hans natur säkert skapa diskussion.

Disclaimer: Åsikter i krönikor på TradeCMC© är krönikörernas egna och ska inte ses som köp- eller säljrekommendationer. TradeCMC© som äger sajten eller Finwire som är redaktör svarar inte för förluster som kan tänkas uppkomma genom att använda sig av uppgifter i krönikorna. Krönikören kan inte ansvara för riktigheten eller fullständigheten i eventuella brister i eventuellt källmaterial som används.