2 0 1 8

Då var det dags att lägga 2018 bakom sig. Händelserikt och volatilt om vi får sammanfatta det. Framförallt med en decembermånad som chockade många. När alla väntade sig en säsongsmässigt stark period var det då björnen slog till, och den slog till hårdare än någonsin.

När alla förväntade sig en stark avslutning på året fick vi den värsta decembernedgången någonsin i S&P500. FED fortsatte med räntehöjningar och till och med Riksbanken slog till med en höjning på 0.25%. 

Index (31 december, 2018)

Här kommer några av våra calls som vi gjorde i slutet av augusti. För fullständig text, klicka här.

F: OMX 1510 SP500: 2600      

P: OMX 1685, SP500: 3040

OMX stängning: 1 408,74 S&P500 stängning per 30/12: 2 485,74

Köp & sälj

F: Sälj iGaming            Sälj: FANG       Köp: Guld          Köp: Turkiet

P: Sälj: Biotech             Sälj: Guld         Köp: Bitcoin      Köp: Kina

P: Som ni kan se har mina calls varit helt horribla. Jag vill ändå påpeka att ha rätt och att tjäna pengar är två helt olika saker. De korrelerar inte alltid, och verkligen inte i mitt fall. Trots att jag ett tag hade en stor förlust i Bitcoin blev året som helhet mycket bra.

F:
Jag tycker att mina calls talar för sig själv. 10/10
I efterhand är man lite besviken att man inte gick all in på “put your money where your mouth is”. Men har haft kanske mitt bästa H2 någonsin trots att bäsen påverkat intjäningen i tradingen negativt och även swingportföljen har påverkats av gravitationslagen.

F:

Fram tills nu har jag känt att jag haft en plan och ide över vart vi ska närmsta månaderna. Här inför 2019 känns allt extremt svårt, mer än att jag tror att vi får en studs i index här närmsta månaden och kanske tom några nyårsraketer. Den ökade volatiliteten gör att de gäller att anpassa sin handel och inte ha lika bråttom in i positionerna.

Calls
Köp: dippar i index i januari.

Köp: Guld

Sälj:Skistar (och er vinterstuga)

Sälj: CTM

Outrageous:  Facebook har toppat för alltid

P:

Trots att vi har gått ner en hel del i samtliga index finns det alltid mer nedsida, det är något jag har fått lära mig den hårda vägen av kryptovalutor och även av senaste tidens “dippköp” som har överhuvudtaget inte fungerat. Man kan alltid säga “men kryptovalutor har inget värde, det har bolagen i min portfölj”, men det är verkligen inte så det funkar när det börjar blåsa ordentligt. Psykologiska aspekter tar över och investerare vill ur sina positioner på grund av att smärtan blir outhärdlig. Kom ihåg att det inte gäller bara kryptovalutor utan alla tillgångar. Vem vet var index kommer att bottna? Kommer det att vara en kort och intensiv nedgång eller kommer det att bli kräftgång i ett par år?

Om jag ändå ska ge min marknadssyn så tror jag att det blir ett riktigt mellanår för kryptovalutor. När det blir skakigt och investerare kommer att vara i behov av likviditet kommer de att sälja sina kryptovalutor. I nuläget finns inga större triggers annat än en potentiell Bitcoin-ETF i februari och en ny future som ska lanseras av Nasdaq under första halvåret. Jag har kvar min långsiktiga position i Bitcoin.

Gällande index så tror jag likt Fågeln att Januari och första delen av februari kommer att bjuda på en kortsiktig rekyl upp. Jag har i en tidigare krönika skrivit vad jag tror kommer att hända med likviditeten när det blir lite stökigt. Likviditeten i SPX-terminen har under perioder i december varit den sämsta någonsin sen 2008.

Calls
Köp: Dippar i US-index i januari och första två v av februari 

Köp: Olja

Sälj: Allt som har med cannabis att göra  

Sälj: Clas B

En outrageous call jag vill göra är att VIX kommer någon gång under 2019 spika över 80. Samma månad kommer vi att sätta botten i USA.

Nu är det äntligen dags för ett nytt år. Det känns otroligt skönt att få vända blad och börja om. Vi vet inte mycket om vad som väntar, men det vi med säkerhet vet är att det kommer att finnas otroliga investeringsmöjligheter under 2019 och den som är förberedd kommer att kunna ta fördel av dessa lägen. Är du?

GOTT NYTT TJEN-ÅR!

//Paper Chaser & Fågeln

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.