21 Questions

Det har blivit så otroligt trendigt med sparande, inte minst i Sverige. Man ska lägga undan stora delar av sin lön och investera dessa. Är det finanstwitter som motverkar Riksbankens inflationsmål med #sparadkrona? Det låter jag vara osagt. När man konstant försöker främja konsumtion men ändå misslyckas gång på gång så är något fel. Mitt i allt detta så kommer dessutom Sveriges BNP in negativt. Kanske kommer man kunna gå till Sturehof en fredag utan att boka bord tre veckor i förväg?

Guld har varit på allas läppar senaste tiden. Kanske är det inte konstigt när det uppvisade ett väldigt kraftigt utbrott är en flerårig konsolidering. Detta kommer väldigt bra timat med FED som sänkte räntan och 10 andra centralbanker som följde exemplet och gjorde detsamma. Är utbrottet i guld enbart ett tekniskt utbrott eller finns det större krafter som ligger bakom?

Tre kvartal i rad har vi sett nedrevideringar av vinstestimat i USA. Men de flesta analytiker påstår att det är en kortsiktig svacka och att den “långa trenden” är intakt. Men hur många tror att fler och större tullar mot Kina kommer att bryta nedrevideringstrenden?

På nedsidan finns alltid en krockkudde i form av handelsavtal med Kina. Trump har sina händer bundna av marknaden. Har har utan tvekan en styrkeposition när USA-börserna harvar kring ATH medans exempelvis Europa och Kina inte är i närheten av det. Känslan säger att marknaden fortfarande lever på hoppet om att ett avtal är nära, men senast i fredags sa Trump “We’re not going to make a deal with China right now”. Kommer ni ihåg när man var nära ett avtal i mars?

Varje gång jag har öppnat twitter denna helg har jag fått ont i magen. Man får hela tiden ta del hemskheterna som sker i Hong Kong. För de intresserade är det bara att söka på hashtagen #HongKongProtests på twitter  Jag tror att det kan vara värre än vad vi ser. Brutaliteten där kan bli en trigger för Bitcoin. Varje gång dessa demonstrationer har hamnat utom kontroll har Bitcoin haft kortsiktiga inflöden. Nästa gång vi bryter $12500 kan vi gå så högt som $17000. Kommer oroligheterna att kunna ge oss nya ATH i Bitcoin?

Jag börjar faktiskt småtröttna på mig själv lite. Att jag alltid ska baissa men inte riktigt ha position därefter. Anledningen till det är såklart timingen. Det har under en lång tid sett relativt sätt mörkt ut men marknaden har alltid lyckats att hitta ljuset i tunneln. Som om de gigantiska skuldbergen kommer att betala av sig själva. Som om inflationen kommer att komma som ett mirakel och till centralbankerna. Som om ECB kommer att framgångsrikt kunna stimulera den kalla ekonomiska utvecklingen i Euroområdet. Förmodligen inte, därför har jag av dessa anledningar börjat att lägga på kortningar i S&P500, trots att jag skulle avstå. Är jag återigen för tidig? 

För mig är det svårt att lägga på en större position just nu när man har haft fel alla gånger tidigare. Om du var uppmärksam så märkte du att varje stycke slutade med ett frågetecken. I min värld finns många av dem just nu. De fallande räntorna globalt i kombination med ett utbrott i guldet börjar bli riktigt läskigt.

Stay safe!

//Paper Chaser

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.