Affärsvärlden ger köpråd för kvartett

Affärsvärlden analyserar fyra aktier i den senaste utgåvan. Det resulterar i kvartett i köpråd för ICA, norska Europris, Arise och Mr Green.

Detaljhandelsbolaget ICA, Sveriges största livsmedelshandlare, hackade till häromdagen. Som vanligt är det olika sidoaktiviteter som oroar investerarna. Nu laddar ICA för att köpa internet­företag. Den senaste veckans kursfall ska ses som ett ­köptillfälle. Direktavkastningen på drygt 3 procent gör att aktien har begränsad fallhöjd. Affärsvärlden upprepar köprådet och höjer riktkursen till 341 kronor.

Europris har som Norges främsta lågprishandlare en bra sits. Den högutdelande aktien bör värderas upp. Europris skala på en relativt skyddad norsk hemmamarknad borgar för överlönsamhet mot flertalet konkurrenter. Dessutom erbjuder lågprissegmentet attraktiva defensiva egenskaper genom konjunktursvackor. Affärsvärlden sätter köpråd på Europris med riktkurs 43 kronor.

Arise handlas med en betydande rabatt mot eget kapital. Aktien är fortsatt intressant i det längre perspektivet. Affärsvärlden anser att det sammantaget är svårt att inte fortsatt gilla Arise. Redan nästa år kan motvind förvandlas till medvind, men en investering bör göras i ett längre perspektiv. Tidningen behåller sitt köpråd för aktien.

Speloperatören Mr Green skördar resultatet av en rad genomförda strategiska åtgärder. Ett fortsatt starkt ­operativt momentum bör lyfta aktien vidare. Affärsvärlden har justerat upp prognoserna för 2017 och 2018 med mellan 20 och 30 procent. Det spiller över även i tidningens nya riktkurs 65 kronor. Mr Green är också den tydligaste uppköpskandidaten inför den svenska omregleringen, bedömer tidningen som ger köpråd för aktien.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.