Affärsvärlden rekommenderar köp Aspire Global, Traction, Kinnevik och Recipharm

Affärsvärlden. Foto: Rikard Jansson

Affärsvärlden rekommenderar köp av kvartetten Aspire Global, Traction, Kinnevik och Recipharm i den senaste utgåvan av tidningen.

Aspire Global växer snabbt, har stor spridning av intäkterna och dessutom en stor förvärvskassa. Aktien är billigast i bettingsektorn och definitivt köpvärd. Aktien förväntas också ge en direktavkastning på kring 4 procent. Affärsvärldens motiverade värde och riktkurs sätts till 48 kronor på ett års sikt.

Investmentbolaget Traction är en småbolagsvändare som har mer än 40 procent av sina tillgångar i kassan samtidigt som aktien handlas till en substansrabatt på 20 procent, vilket är lovande på en börs med toppkänning. Det är ett bra ingångsläge för familjen Stillströms bolag, anser tidningen. Affärsvärlden ger köpråd med riktkursen 200 kronor på ett års sikt.

Kinnevik är ett välskött, global riskkapitalhus men utan de skyhöga avgifterna. Det är ett bra läge att sätta kapitalet i långsiktigt arbete i investmentbolaget. Tidningen ger köpråd och sätter riktkursen till 420 kronor på ett års sikt, vilket motsvarar en substanspremie på 25 procent.

Det anonyma läkemedelsbolaget Recipharm har gjort en snabb comeback efter fjolårets genomklappning. Det finns mer att hämta i aktien, bedömer Affärsvärlden som anser att värderingen inte är för hög för ett kvalitetstillväxtbolag. Tidningens råd blir att köpa aktien med riktkursen 183 kronor på ett års sikt.

Henrik Öhlin, Finwire

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.