Aktiespararen ger köpråd för nio aktier

Aktiespararen, omslag. Foto: Rikard Jansson

Aktiespararen rekommenderar köp av Loomis, Investor, Öresund, SAS, Norwegian, amerikanska PayPal, Skanska, Vitec och Mycronic i den senaste utgåvan. Den enda aktien som inte får köpråd är Mekonomen som nöja sig med rådet avvakta.

Värdehanteringsbolaget Loomis stabila rörelse tuffar på i en god takt och aktien är fortsatt köpvärd, anser tidningen som rekommenderar köp med riktkursen 410 kronor.

Aktiespararen anser att investmentbolaget Investor är en utmärkt basaktie i en portfölj som nu omsätts till reapris. Aktien bedöms ha en uppsida på 10 procent till 410 kronor även om börsen står still, bedömer tidningen som ger rådet köp.

Branschkollegan Öresund har en lysande historik och det mesta tyder på att den upprepas. Aktiespararen ger köpråd trots att aktien handlas till en substanspremie.

Trots en svår marknad finns det värden i flygbolagen som gör att en investering kan flyga. Glöm dock inte fallskärmen. När ett eventuellt bud på Norwegian kommer gör även SAS-aktien ett skutt. Den resan med de bägge aktierna ser ut som ett bra, kortsiktigt chansköp, anser tidningen.

Svenska aktiesparare måste efter förvärvet av Izettle gå till amerikanska PayPal för att hoppa på tillväxttåget i den heta fintech-sektorn. Riskspridningen från bankaktier är värd en chansning, bedömer Aktiespararen som ger köpråd.

Det är dags för Mekonomen att ta fram startgasen. Ska någon större uppvärdering av bolaget komma ifråga måste det komma ur ett internt arbete. Tidningen ser många mer intressanta aktier och ger rådet avvakta.

Byggbolaget Skanska måste vända den tröga utvecklingen snabbt. En separatnotering av en eller flera delar av koncernen skulle vara positivt för aktieägarna. Aktiespararen bedömer att aktien är ganska billig och hårt pressad av problematiken inom byggverksamheten. Rådet blir att köpa aktien.

Programvarubolaget Vitec, som varit en succé sedan aktien började handlas för 20 år sedan, har mer att ge enligt en analys i Hitta kursvinnare. Rådet blir därför köp.

Tidningen ser också köpläge i teknikbolaget Mycronic. En stark underliggande marknad, en stark marknadsposition och en välkapitaliserad balansräkning gör aktien köpvärd. Riktkursen på ett års sikt sätts till 115 kronor.

Henrik Öhlin, Finwire

Please follow and like us: