CMC Markets morgonbrev med S&P500, VIX, Tesla, Amazon och USD

Sommardvalan på USA-börserna fortsätter. I CMC Markets morgonbrev från Anders Elgemyr på Jarl Securities blir det teknisk analys på S&P500 och lite kommentarer på VIX, Tesla, Amazon och den amerikanska dollarn.

 

S&P 500 stängde ner 0,1% och pressades av energisektorn som föll med nedställ i olja.

I en-timmesgrafen syns hur MA20 nu brutits och ett eventuellt brott ner genom 2851,4 kan följas av ytterligare nedställ ner mot 2830.

Köpläge i VIX?

VIX/skräckindex steg aningen under gårdagen men är fortsatt nere på låga nivåer. Det kan möjligen motivera en lång position som hedge mot ett eventuellt snabbt och kraftig nedställ i aktier.

Det har varit mycket snack om Tesla sedan Elon Musk twittrade om alternativet att köpa ut bolaget från börsen för 420 dollar/aktie. Som vi nämnde när denna nyhet kom ut såg vi sannolikheten som låg att ett utköp skulle bli av. Marknaden har nu också handlat ner aktien till ungefär samma nivåer som innan det uppställ som orsakades av Elons tweet.

Amazon går fortsatt starkt och handlas nu vid taket på en stigande trendkanal. Möjligen kan negativ divergens tydas mellan aktien och MACD. Ska aktien i nästa korta våg ner mot MA20?

Med nya tariffer på importer av amerikanska varor till Kina är handelskriget högst levande. Shanghaibörsen är ner 0,4% och Nikkei backar 0,7%.

USD vid tidigare toppar

USD har varit den stora vinnaren på handelskriget. USD är nu uppe vid tidigare toppar inför dagens inflationssiffror från USA som ligger i fokus.

 

 

 

 

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.