Fingerprint flyttas till Handelsbankens Light Coverage-bevakning

Fingerprints vd Christian Fredriksson. Pressbild.

Fingerprint Cards kommer framöver att följas under Handelsbankens lättare bevakning, så kallad “Light Coverage”, uppger banken. Banken delar upp sin bolagsbevakning i en normal bevakning och den lättare typen i syfte att “lägga fokus på de bästa investeringsidéerna”.

I den normala bevakningen kommer bevakningningen innehålla starka investeringsidéer, strukturerad värderingsanalys och ett regelbundet informationsflöde medan den lättare bevakningen kommer att få mindre uppmärksamhet. Bolag som får en lättare bevakning kommer fortsatt få prognoser men ingen rekommendation, uppger banken vidare.

Anledningen till att bolag hamnar under den lätta bevakningen kan enligt Handelsbanken bero på flera skäl, som att de inte har någon stark investeringsuppfattning, att likviditeten i aktien är låg eller att investerarnas intresse för aktien svalnat. Banken förbehåller sig dock rätten att flytta tillbaka ett bolag till den normala bevakningen om omständigheterna förändras.

Handelsbankens lätta bevakning av Fingerprint Cards sker med omedelbar verkan och den senaste rekommendationen var sälj och en riktkurs på fem kronor aktien.

Anna Sundström, Finwire