Fingerprint väntas åka ur OMXS30 enligt Bloombergs beräkningar

Fingerprints vd Christian Fredriksson. Pressbild.

Fingerprint Cards väntas åka ur OMXS30-index vid Nasdaq Stockhoms revidering av vilka aktier som ingår. Det skriver Bloomberg News som räknat på den genomsnittliga dagliga handelsvolymen de senaste sex månaderna.

OMXS30 innehåller som bekant de 30 mest handlade svenska aktierna och justeringar sker två gånger per år, i januari och i juli.

Nasdaq Stockholm väntas gå igenom volymen för de senaste sex månaderna fram till slutet av maj och exkluderar de aktier som rankas utanför topp 45. I dagsläget ligger Fingerprint Cards på plats 47, enligt Bloomberg.

Sedan Fingerprint Cards inkluderades i OMXS30 i januari 2016 har den genomsnittliga månadsvolymen varit 207 miljoner aktier. I april föll volymen dock till 87 miljoner, vilket är den lägsta nivån sedan april 2015. Sett till daglig volym har den minskat från 300 miljoner kronor under andra halvåret 2017 till blott 86,5 miljoner kronor per dag under de senaste sex månaderna.

Fingerprint Cards börsvärde är i dagsläget strax under 2 miljarder kronor, vilket kan jämföras med 42,7 miljarder vid toppen i slutet av 2015.

Nasdaq Stockholm har inte velat kommentera en eventuell indexförändring, men ett beslut väntas presenteras i början av juni. Förändringarna börjar därefter gälla från 2 juli.

Stefan Linnér, Finwire