Bud på Cherry med 20-procentig premie

Uppköpen i spelsektorn fortsätter och efter William Hills bud på Mr Green för ett tag sedan står Cherry näst på tur.

Det är nybildade European Entertainment Intressenter BidCo, med private equity-bolaget Bridgepoint Advisers i spetsen, som lämnar ett rekommenderat offentligt kontanterbjudande till aktieägarna värt 87 kronor per aktie. Det värderar Cherry till nära 9,2 miljarder kronor och innebär en premie med 20 procent jämfört med stängningskursen under måndagen.

EE Intressenter kontrolleras av ett konsortium som består av Bridgepoint Europe VI Fund, Audere est Facere, Prunus Avium, Pontus Lindwall, Berkay Reyhan, Can Yilanlioglu och Cherrys styrelseordförande Morten Klein via Klein Group. Medlemmarna i konsortiet äger drygt 50 miljoner aktier i Cherry, motsvarande 47,4 procent av aktierna och 37,9 procent av rösterna i bolaget.

Priset i erbjudandet kan inte höjas av EE Intressenter, framgår det av ett pressmeddelande.

“Vi har följt Cherry under en lång tid och har stor respekt för den framgång som Cherry och dess ledningsgrupper har uppnått genom sin förmåga att driva innovation inom spelsektorn. Vi tror dock att det är enklare att närma sig många av de möjligheter och utmaningar som Cherry och dess dotterbolag står inför i en privat miljö, och med en mer gynnsam kapitalstruktur. Den föränderliga regulatoriska miljön kommer, tillsammans med nödvändiga åtgärder för att försvara och öka Cherrys marknadsandel över tid, att kräva omfattande investeringar”, säger Mika Herold, Partner på Bridgepoint Advisers.

Cherrys oberoende budkommitté rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet. Aktieägare i Cherry, inklusive aktieägare från grundarfamiljerna, som representerar cirka 11,6 procent av aktierna och 28,5 procent av rösterna har på vissa villkor åtagit sig att acceptera erbjudandet.

Acceptperioden löper från och med 20 december i år till och med den 23 januari 2019. Fullföljande av erbjudandet är bland annat villkorat att EE Intressenter får minst 90 procent av antalet aktier i Cherry.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.