Morgonens omgång med aktierekar

Här är några av de aktierekommendationerna på svenska börsen som Finwire har rapporterat om under morgonen:

 

Teknikbolaget Mycronic är köpvärd även efter Q1-rapporten som skickade upp aktien med 28 procent, skriver Dagens industri.

Handelsbanken höjer Troax till köp (behåll), riktkurs 125 kronor (113)

Börsveckan rekommenderar köp av Byggmax, Getinge, GHP, Rejlers och Nyfosa i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Bufab, Xvivo Perfusion och Vitec.

Jefferies sänker Stora Enso till behåll (köp), riktkurs 11 euro

Handelsbanken sänker Dometic till sälj (behåll), riktkurs 50 kronor (42)

Citigroup sänker EQT till neutral (köp), riktkurs 134,80 kronor

JP Morgan höjer Sandvik till övervikt (neutral), riktkurs 165 kronor

Citigroup höjer SKF till neutral (sälj), riktkurs 165 kronor

RBC höjer Autoliv till outperform (sector perform), riktkurs 74 dollar

 

Börsveckans motiveringar:

 

Byggmax ökar försäljningen när svenskarna stannar hemma i sviterna av coronaviruset och planerar altabyggen istället för utlandsresor. Börsveckan ser trots kursuppgången mer potential i aktien på tolv månaders sikt och upprepar sitt köpråd.

Välskötta Bufab har tagit på sig lite för stora skulder efter en rad förvärv de senaste åren. Det är olusigt nu när efterfrågan faller brant, bedömer tidningen som väljer att avvakta med aktien.

Medicinteknikbolaget Getinge är tillbaka efter många svåra år. Bolaget gynnas av coronapandemin med hög efterfrågan på ventilatorer och den ökningen lär bestå ännu en tid. Börsveckan ger köpråd för aktien på tolv månaders sikt.

Xvivo Perfusion får ett mellanår 2020 med en omsättning som har parkerat, men redan nästa år väntas tillväxten ta fart igen. Tidningen bedömer att aktien bara lämpar för den riskvillige och väljer att avvakta.

Förvärvsmaskinen Vitec är pålitligt som ett schweiziskt utverk. Den höga värderingen avskräcker dock för en verksamhet med låg organisk tillväxt och inga lönsamhetsförbättringar. Börsveckans råd blir att avvakta.

GHP ökade intäkterna och resultatet i första kvartalet, men justerat för en periodiseringseffekt är rörelsemarginalen oförändrad. Tidningen ser en begränsad nedsida och upprepar sitt köpråd.

Teknikkonsulten Rejlers ökade intäkterna i första kvartalet och har lämnat utdelning. Bolaget står starkt inför en återhämtning när den väl kommer, bedömer Börsveckan och behåller sitt köpråd.

Fastighetsbolaget Nyfosas kursnedgång är klart överdriven, bedömer tidningen efter delårsrapporten för det första kvartalet och upprepar sitt köpråd för aktien på tolv månaders sikt.

 

DI:s motivering om Mycronic:

Bakgrunden är att bolaget verkar vara opåverkat från coronapandemin med bibehållen omsättningsprognos och en god orderingång för 2020. Därutöver har man en världsledande ställning inom fotomasker och en stark finansiell ställning.

”Di räknar med en vinst för Mycronic på 750 miljoner kronor i år efter skatt. Då värderas Mycronics aktie till cirka 20 gånger vinsten borträknat nettokassan på drygt en halv miljard kronor. Den värderingen kommer med tiden att framstå som attraktiv jämfört med de allra flesta börsföretag som nu står inför kraftigt minskad vinst och i många fall förluster”, skriver tidningen som tror att ett köp på ett års sikt blir bra även idag.

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.