Online Gaming lyfts fram av styrelseordföranden i Cherry

Morten Klein, styrelseordförande i Cherry. Pressbild.

Spelbolaget Cherrys styrelseordförande Morten Klein anser att affärsområdet Online Gaming har en bra mix av varumärken med starka profiler. Det uppger han i en kommentar till Finwire mot bakgrund av morgonens kvartalsrapport.

Den enskilt största förklaringen till den starka intäktstillväxten och ökningen av ebitda är den fortsatt positiva utvecklingen inom affärsområde Online Gaming, delgav bolaget i rapporten för det andra kvartalet.

“Vi har en bra mix av varumärken, senast Hajper.com och Nopeampi.com, som har stark profil och kan erbjuda spel som innehåller spännande funktioner och goda vinstchanser. Enkelheten att ta del av spel och vinster bidrar också till ökningen”, berättar styrelseordföranden för Finwire angående den starka tillväxten för affärsområdet.

Han uppger vidare att marknadens önskemål vad gäller spelutveckling handlar främst om mix av spel och enkelhet, vilket bolaget har noterat uppskattas hos spelare.

Antal nya kunder under perioden uppgick till 298 126 (286 852), i förra kvartalet 282 583. Antalet aktiva kunder uppgick till 329 684 (299 976), jämfört med föregående kvartals siffra på 321 124.

På frågan om hur kundsiffrorna ligger relativt bolagets förväntansbild svarar Klein att nivåerna är bra och ligger i linje med företagets förväntningar, och bedömer att man kommer att attrahera kunder även framöver med hjälp av nya varumärken.

Det har blivit en ny situation på USA-marknaden efter tillbakadragandet av spelregleringen PASPA och Cherry-bolaget Game Lounge med affiliateverksamhet har nyligen köpt två premiumdomäner i Nordamerika.

“Att det blivit en ny situation på USA-marknaden innebär goda möjligheter för Game Lounge som har en betydande skalbarhet i sin affärsmodell, vilket vi sett i exempelvis Japan”, delger Klein.

Styrelseordföranden pekar även på Yggdrasils avtal med speloperatören 888 som en spännande möjlighet att nå viktiga marknader utanför Europa.

Carl Becht, Finwire

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.