Platser i Activisions Overwatch League kan vara värda upp till 60 miljoner dollar nästa säsong

Pressbild: Overwatch League

Franchiseplatser i Activision Blizzards Overwatch League kan vara värda upp till 60 miljoner dollar nästa säsong. Det rapporterar ESPN med hänvisning till källor.

Esportschefen Pete Vlastelica på speljätten har tidigare sagt att man vill lägga till sex nya franchiseplatser för nästa säsong i regionerna Nordamerika, Europa och Asien & Stillahavsområdet.

Platserna väntas gå för mellan 30 till 60 miljoner dollar för säsong två som inleds nästa år. De två organisationerna McCourt Global och Nenking slutför nu förhandlingar i syfte att erhålla regionala rättigheter för Paris och den kinesiska staden Guangzhou.

Enligt uppgift har även man sålt en amerikansk franchiseplats avseende staden Atlanta till konglomeratet Cox Enterprises med över 20 miljarder dollar i intäkter. Cox Enterprises blir därmed det andra större konglomeratet att köpa in sig i Overwatch League efter Comcast.

Platserna för den innevarande säsongen såldes för 20 miljoner dollar styck. Priserna för nästa säsong är beroende av antalet budgivare samt populationen i varje stad, enligt källorna.

Carl Becht, Finwire 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.