Relativt mycket amerikanska vinstvarningar inför tredje kvartalet

Factset Insight

Relativt mycket vinstvarningar har utfärdats från de amerikanska börsbolagen inför det tredje kvartalet. Det framgår av en analys från Factset.

Inför det tredje kvartalet har 98 S&P 500-bolag utfärdat guidance avseende vinsten per aktie. 74 av dessa har guidat negativt, vilket innebär att vinsten förutspås bli lägre än konsensusförväntningarna. Detta medan 24 av företagen har överraskat på uppsidan.

Andelen negativ guidance utgör därmed 76 procent av totalen, vilket är högre än femårsgenomsnittet på 71 procent. Factset skriver att det låga antalet bolag som guidar positivt är den främsta förklaringsfaktorn till siffran.

Om siffran håller i sig innebär det den högsta andelen negativ guidance för ett kvartal sedan det första kvartalet 2016 med 79 procent.

På sektornivå är det sällanköpsvaror och tjänster samt hälsovård som noterar mindre positiv guidance. I den andra vågskålen återfinns fastigheter som ligger långt över sitt femårsgenomsnitt. IT-sektorn och industri ligger i linje med sina historiska snittvärden avseende positiv guidance.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.