Resultatbesvikelse från Tesla som drar ner på personal

Elon Musk, Teslas grundare och vd. Av Steve Jurvetson - https://www.flickr.com/photos/jurvetson/18659265152/, CC BY 2.0, Länk

Tesla presenterar preliminära siffror för det fjärde kvartalet och meddelar att antalet heltidsanställda ska minskas med cirka 7 procent.

Aktien tappar 7,9 procent i förhandeln till 320 dollar.

 

I ett blogginlägg skriver vd Elon Musk att bolaget lyckades nå en vinst på 4 procent i tredje kvartalet 2018. Det preliminära resultatet för fjärde kvartalet blev dock lägre än det föregående även om Musk dock räknar med en liten vinst.
Tesla-chefen skriver vidare att bolaget med start i maj behöver leverera åtminstone en mid-range variant av Model 3 i samtliga marknader för att nå fler kunder. Dessutom behövs fortsatt utveckling för att få fram varianter av Model 3 med lägre priser. Det behovet ökar ännu mer den 1 juli då skattekrediterna i USA återigen halveras vilket ökar kostnaden för Teslas bil med 1 875 dollar. Vid årsskiftet försvinner skattekrediten helt.
Som ett resultat av detta har Tesla inte något annat alternativ att dra ned med arbetsstyrkan, framgår det av blogginlägget.

“Tesla kommer att behöva göra dessa nedskärningar samtidigt som vi ökar Model 3-produktionshastigheten och gör många tillverkningstekniska förbättringar under de kommande månaderna”, konstaterar Elon Musk.

 

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.