TF Banks finanschef: Lettland och Litauen växer enligt plan

Nischbanken TF Bank satsar på tillväxt i Baltikum och utvecklingen för erbjudandet i Litauen, som lanserades 2018, går enligt plan. Även Lettland, där man erbjuder konsumentlån sedan 2016, har hittills varit en framgång. Det säger TF Banks finanschef Mikael Meomuttel till Finwire.

”Vi använder samma strategi som när vi lanserade i Estland, där arbetar vi i små steg för att lära känna marknaden och utan onödigt risktagande”, säger Meomuttel. 

Enligt finanschefen har TF Bank en marknadsandel i Estland som överstiger 10 procent av nyvolymerna, och mer än 5 procent i Lettland. Till skillnad från till exempel Sverige och Norge erbjuder TF Bank lån i Baltikum under sitt eget varumärke.

”I Estland har vi en av de mest välkända och omtyckta aktörerna inom konsumentlån. Det är en position som vi vårdar, och som också hjälper till i arbetet på de andra baltiska marknaderna.”

Enligt Meomuttel är det för tidigt att säga när TF Bank kan nå motsvarande marknadsandelar i Litauen, men att arbetet går enligt plan och att Baltikum som helhet är en viktig marknad för nischbanken.

TF Bank har utvecklats starkt på börsen och har hittills under det första halvåret rusat med över 40 procent.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.