THQ-vd tror på kraftig tillväxt för Coffee Stain

Goat Simulator. Coffe Stain Studios pressbild genom Koch media.

THQ Nordics vd Lars Wingefors ser väldigt positivt på förvärvet av Coffee Stain, som anses ha en stark pipeline av spel.

THQ Nordic bedömer att den nyförvärvade spelutvecklaren kommer att nå en nettoomsättning mellan 200 till 250 miljoner och en vinst före skatt på 100 till 150 miljoner kronor under det kommande verksamhetsåret.

Det är första gången som bolaget gör en prognos kring omsättning och vinst för ett förvärv, kommenterar Wingefors. THQ-vd:n uppger under bolagets rapportkonferens att det är för att man tror väldigt mycket på bolaget, varför man väntar sig kraftig tillväxt.

Som alltid finns det förvärvssynergier bedömer Wingefors, däribland kring distributionen.

Coffee Stains vd Anton Westbergh närvarade även på rapportkonferensen. Han uppger att Satisfactory är bolagets största projekt som varit under utveckling i två år, en speltitel som planeras att släppas nästa år.

Westbergh berättar även att spelet Goat Simulator har varit en framgångssaga för bolaget, en titel som sålt över 400 miljoner kronor i total försäljning sedan lansering 2014. Spelet har 87 procent i betyg på spelplattformen Steam.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.