Usel kommunikation bakom Saabs kursfall enligt förvaltare

Saab. Pressbild

“Genom en rent usel kommunikation kom tyvärr vårt favoritbolag att snubbla på sin egen framgång.” Med dessa ord inleder Case Fonders aktieförvaltare Georg Norberg månadskommentaren för oktober.

Enligt förvaltaren feltolkade marknaden helt anledningen till den annonserade nyemission då det dessutom kommunicerades personalneddragningar.

“TX-ordern är landad och SAAB har nu kommit in i finrummet med sitt samarbete med Boeing. Kvartal tre är alltid det sämsta under året beroende på låg fakturering och semesterperioder. Att då annonsera en nyemission var inte så lyckat. Marknaden feltolkade helt anledningen när det dessutom kommunicerades personalneddragningar. Flera av de stora utvecklingsprojekten går nu in i ny fas där försäljning och produktion startar och neddragningarna rör huvudsakligen konsulter”, skriver Norberg och fortsätter:

“Nyemission vill bolaget genomföra eftersom det egna kapitalet är för litet i förhållande till de enorma order och åtaganden framåt i tiden. Det är alltså en offensiv nyemission som behövs för fortsatt expansion och nya offerter.”

Gällande utvecklingen för Case aktiefonder var det idel nedgångar under månaden. Case Fair Play backade med 3.6 procent, medan Power Play och All Star sjönk 6.9 respektive 5.7 procent.

Jonathan Furelid, Finwire

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.