Aktiespararen ger tre köpråd och ett säljråd

Foto: Pixabay.

Aktiespararen rekommenderar köp av Holmen, Nordic Waterproofing och Beijer Alma i den senaste utgåvan. Tidningen ger även rådet avvakta för finska Rapala och ger säljråd för norska Atea.

Skogsindustrikoncernen Holmen lönsamhet är efter omställningen från tidningspapper åter på plats. Aktiespararen anser att Holmen är en lågprisaktie och som sådan handlas den med attraktiva nyckeltal för långsiktiga aktiesparare. Rekommendationen blir att köpa aktien till byrålådan.

Nordic Waterproofings starka balansräkning och kassaflöden borgar för fler förvärv och en fortsatt generös utdelningspolitik. Tidningen tycker att aktien är intressant och rekommendationen blir köp med en riktkurs på 110 kronor på tolv månaders sikt, en uppsida på drygt 20 procent.

Beijer Alma är en industrigrupp med tre dotterbolag som går från klarhet till klarhet. Det har gett utslag på aktiekursen och utdelningen har under resans gång höjts. Aktiespararen anser att bolaget har goda utsikter med samma inriktning och stegvisa strategi som hittills. Rekommendationen bli köp med riktkurs 285 kronor på tolv månaders sikt.

Finska fiskeutrustningsbolaget Rapalas kräftgång har pågått i flera år. Optimisten anar bottenkänning, men pessimisten varnar för bottenapp. Tidningens rekommendation blir att sätta aktien på bevakningslistan och avvakta. Tålamod är aktiefiskarens bästa vän och risken för bottennapp är fortsatt stor i Rapala.

Norska Ateas aktie ser med sin höga utdelning och stabila verksamhet ut som ett kap vid en första anblick, men utdelningen är dopad och aktiekursen för hög, bedömer Aktiespararen som rekommenderar sälj.