“Amazon tyngde men aktien kan återhämta sig snabbt” – Jarl Securities

FAANG-bolagen åter i fokus när S&P 500 stängde ner 0,3 procent. Denna gång var det inte Facebook utan Amazon som var den stora boven i dramat som backade 4,4 procent. Det skriver Anders Elgemyr på Jarl Securities i CMC Markets morgonbrev.

 

“Det efter en rapport som visar att Trump avser att förändra bolagets relativt fördelaktiga beskattning. Dock meddelade representanter från Vita huset att inga förslag till förändringar i skattesystemet ligger uppe på bordet just nu. Det kan tala för ett eventuellt uppställ i aktien som stängde på den stigande trendlinjen”, utvecklar han.

S&P 500 handlas nere vid starkt stöd i form av 200 dagars glidande medelvärde och ligger vid golvet på en stigande trendkanal.

“Den tio-åriga räntan i USA fortsatte backa och var en stund nere under 2,75 procents-nivån. Samtidigt som en fallande ränta är positivt för aktier är ett eventuellt brott på nedsidan av denna nivå en klar varningssignal.”

Enligt Finwires morgonnotering ligger räntan på 2,78 procent under morgonen.

USD steg på stark tillväxt

“Trots fallande ränta stärktes USD mot korgvalutorna. USD gick på de starka BNP-siffrorna som visade på en tillväxt över förväntan”, avslutar Elgemyr.

 

 

 

Please follow and like us: