AMF Fonder tror fortsatt på aktier trots politisk risk

Foto: Pixabay.

Den senaste tidens nedgång för globala aktier oroar inte nämnvärt, detta då orsaken till nedgången stavas ökad politisk risk snarare än alltför ansträngda värderingar. Vad gäller räntor är dessa på väg upp men från mycket låga nivåer. Det anser förvaltarna på AMF Fonder enligt en uppdatering. 

Räntorna bedöms också vara fortsatt låga under överskådlig framtid, vilket talar för risktillgångar som aktier.

– Året inleddes väldigt starkt på aktiemarknaderna världen över men under sommarmånaderna har det skakat till. Huvudskälet till detta ser jag som politiska men börserna behövde samtidigt en paus efter en lång tids uppgång, säger Björn Lind som bland annat förvaltar AMF:s Global- och Nordamerikafonder.

Spänningarna mellan USA och Nordkorea har varit ett orosmoment under senare tid men även osäkerheten kring Trumps förmåga att få igenom ekonomiska reformer har legat som en våt filt över aktiemarknaderna under sommarmånaderna, resonerar förvaltaren vidare.

Han tror dock på en fortsatt stark utveckling för världskonjunkturen framöver, vilket ger goda förutsättningar för god vinstutveckling och stigande aktiekurser. Det är enligt Lind i slutändan ekonomiska fundamentala faktorer som styr och man måste därför se bortom det politiska brus som för närvarande dominerar marknadsutvecklingen.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.