Affärsvärlden ser en möjlig kursdubblare i Global Gaming 555

Affärsvärlden. Foto: Rikard Jansson

Global Gaming 555 har fått ett ljummet mottagande på börsen trots en rekordhög vinsttillväxt. Risken är högre än i konkurrenterna, men värderingen är alldeles för pessimistisk.

Det skriver Affärsvärlden i en analys, där rekommendationen landar i köp med en riktkurs på 46 kronor på ett års sikt.

Tidningen konstaterar att aktiemarknaden verkar prisa in att bolaget inte ska få en licens för den svenska marknaden. Den risken anses dock Global Gaming dela med övriga aktörer, samtidigt som det i konkurrenterna inte är inprisat i värderingen på samma sätt.

Enligt AFV pekar det mesta på av det som framkommit i den nya spellagstiftningen att det kommer krävas någon form av identifiering, där bolagets Paynplay-koncept med bank-id verkar vara helt i linje med sådana krav.

“I april lanserades varumärket Spellandet på maltesisk licens som även det bygger på Playnplay-konceptet. GG555 är dessutom nära att få godkänt för sin estländska spellicens och får därmed en ny hemvist inom EU. Dessa två licenser kombinerat bör rimligen dämpa aktiemarknadens oro att G555 inte kommer erhålla en svensk licens”, resonerar tidningen.

Enligt Affärsvärlden tar värderingen höjd för väl mycket elände framöver.

“Vi ser tvärtom ett snabbväxande bolag med väldigt lågt värderade kassaflöden. Risken är visserligen högre än i många av de börsnoterade konkurrenterna, men så är även potentialen. På p/e 7 är aktien definitivt köpvärd och om flera pusselbitar kring licenser faller på plats är aktien en dubblare”, konkluderar tidningen. 

Anton Wilén, Finwire

Please follow and like us: