Aktier – om Danske Bank får välja

Foto: Pixabay.

Danske Bank väljer trots marknadsturbulensen i förra veckan att stå kvar vid sin syn om att aktier kommer att ge bättre avkastning än obligationer på tre till tolv månaders sikt. Därför ges en övervikt mot aktier.

Banken konstaterar i sitt veckobrev att utfallet blev negativt under förra veckan där brexit-förhandlingarna gick framåt men inte förmådde att sprida tillräcklig optimism på marknaderna.Framöver blir politik i fokus i Europa och Italien som oroat med sin budget kan vara redo att göra vissa eftergifter efter senaste uttalanden från biträdande premiärminister Matteo Salvini. Dessa har fått italienska räntor att sjunka.

Denna vecka startar även G20-mötet i Buenos Aires och Danske Bank bedömer här att sannolikheten är 60 procent för ett eldupphör i handelskriget mellan USA och Kina. Detta baseras på positiva uttalanden från Vita Husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow om att diskussionerna redan nu går åt rätt håll.

Under veckan har oljepriset fortsatt också att falla på oro för överutbud. Danske Bank räknar med en produktionssänkning vid Opec-mötet i december, samt positiv effekt på stora nettoimportörer som Europa, Kina och Indien från det låga priset.

Angående den amerikanska räntepolitiken tror man att Fed kommer att köra autopilot med räntehöjningar fram till i juni nästa år.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.