Andningspaus efter stark uppgång på New Yorkbörserna – Jarl Securities

Foto: Pixabay.

USA-börserna backade i sluthandeln på rubriker om att president Trump vill införa nya tariffer på Kina-varor på 200 miljarder USD redan nästa vecka. Detta tog därmed ut en del av glädjen från framgångarna med Mexiko. USA, Mexiko och Kanada förhandlar dock som bäst för att även få in Kanada i ett nytt Nafta-avtal. Så inleds CMC Markets morgonbrev idag fredag.

 

 

På måndag är det stängt på USA-börserna vilket kan skapa tunn handel under dagen. Efter långa uppgångar som skett nu, är det inte ovanligt att handlarna tar ner risken inför långhelgen, vilket i så fall tynger aktiekurser och drar upp räntorna.

S&P 500 handlas i en fortsatt stigande trend och gårdagens nedgång syns knappt i grafen. Toppen från i februari fungerar nu som ett starkt stöd, strax nedanför EMA9.

I 60-minutersgrafen ovan framgår att det var i sluthandeln som börsen backade. Indexet handlas nu precis på stöd. EMA50 och därefter tidigare toppar och MA200 är de närmaste stödzonerna.

 

Trump skapar ny oro för Kina, EU och FAANG

Det är fortsatt tech-bolagen och särskilt FAANG som styr börsen. Facebook fortsätter att konsolidera under de övriga. I en intervju med Bloomberg hotar president Trump med nya krav mot Kina och uttalar att Google, Amazon och Facebook är på gränsen att bli antitrust-ärenden på grund av deras storlek, vilket kan bli en intressant utveckling att följa idag. Om FAANG handlas ner, så påverkar det allt annat.

En annan sektor som fortsätter gå mycket starkt är läkemedelssektorn ovan. Nu är sektorn uppe vid de tidigare topparna. Kan den bryta upp över dessa nivåer?

USD fortsätter att kämpa vid MA200. Notera i nederkant att indexet är mycket nära att kunna skapa en stark säljsignal i MACD.

Euron å andra sidan får stöd men möjligen, möjligen börjar momentum i det mycket korta perspektivet sina. Förutom handelskriget är förstås förhandlingarna med Storbritannien intressantast.

Amerikanska S&P500-index går fortsatt bättre än svenska OMXS30 och tyska DAX.

Olja är i fortsatt stark trend, tekniskt.

Oljeservicebolagen har brutit upp ur en fallande kil men saknar ännu riktig energi för att ta fart uppåt.

I Asien är handeln mixad. Kinesiska siffror som visar förväntningarna hos inköpscheferna (PMI-siffror) kom in bättre än väntat. PMI för Chicago och konsumentförtroendesiffror Michigan släpps under dagen.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.