Ann Grevelius oroad över börsen, Christer Gardell desto mer positiv

Ann Grevelius, pressbild från då hon var en del av Interim Search.

Ann Grevelius, senior advisor på GP Bullhound, räknar med en skakigare börs framöver. Det beskedet gav hon under Aktiespararnas Börskväll och mot bakgrund av att SIXRX-indexet slog nytt all-time-high i förra veckan. Det skriver Dagens industri.

“Värderingarna är höga på aktier, fastigheter och på onoterade bolag. Det kan vara så under ganska långa perioder så det i sig behöver inte betyda att vi ska få ett helt annat sentiment, men vi är också nära en global topp i konjunkturen. Det kan också hålla i sig ett tag, men i nästa steg är risken att det börjar försvagas lite grann”.
Det säger Ann Grevelius vid ett anförande.
Hon uttrycker också oro över de stora belopp som är investerade i illikvida tillgångar som småbolag och företagsobligationer. Till det nämnde hon också de försiktiga konsumenterna, som väntas bli ännu mer försiktiga med de skärpta amorteringskraven.”Så på med säkerhetsbältet för jag tror vi kommer se betydligt högre volatilitet och lite mer berg och dalbana framöver”.
På plats var även riskkapitalisten Christer Gardell från Cevian Capital. Han gav en mer optimistisk syn på börsen.

“Jag tror konjunkturen är starkare än vad analytikernas konsensusuppfattning är. Man ska inte underskatta industriinvesteringarna som legat under avskrivningarna under många år. De kommer gå upp, tror jag, med 50-60 procent under två-tre år. Det eldar på konjunkturen”.
Gardell räknar med kraftiga vinstlyft både i år och nästa.

Reno Santic, Finwire
Please follow and like us: