Blackrock tror att botten för aktier kan ha nåtts

Rick Rieder, som är chef för ränteinvesteringar på Blackrock, tror att volatiliteten på obligationsmarknaden i USA är över efter Feds åtgärder och stimulanspaketet från kongressen. För aktiers del kan detta antyda en botten även om det blir volatilt framöver, sade Rieder till CNBC.

För att helvändningen på aktiemarknaden ska bli av behövs sysselsättning och stabilisering av ekonomin och virusspridningen, enligt Rieder.

”Jag skulle inte säga att vi står 180 grader bättre men kanske 90 grader för att vi har finanspolitiska och penningpolitiska stimulanser”, sade Rieder.

För lite mer än vecka tillbaka uppgav Rieder att han var selektiv med aktier efter den stora börsnedgången. Favoriterna återfanns inom sektorer som hälsovård, teknik och bygg. Vid tidpunkten när han angav detta hade marknaden ännu inte bottnat.

 

Ser botten för Volvo i år

Kepler Cheuvreux ser en betydande effekt från coronaviruset under 2019, men ser också året som en botten i cykeln.

Analyshuset, som står nära Swedbank, har för övrigt sänkt sin riktkurs för verkstadsbolaget Volvo till 140 kronor, från tidigare 145. Rekommendationen köp upprepas.

Volvo har upplevt en betydande försvagning av sina huvudmarknader samtidigt som det råder komponentbrist, skriver Kepler. Efterfrågan på transporter är fortsatt betydande och åkarna gynnas just nu av de fallande oljepriserna, resonerar Kepler.

Kepler Cheuvreux sänkte sina prognoser rejält den 20 mars och behåller således sina prognoser oförändrade.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.