Börsen har fastnat men råvarorna tar fart, håll koll på olja, oljebolag, guld och silver – Jarl Securities

Foto: CMC Markets

Fokus för den amerikanska börsen ligger fortsatt på Syrien, handelskriget och företagsrapporterna. Det framgår av CMC Markets morgonbrev signerat Anders Elgemyr på Jarl Securities.

S&P 500 handlas efter de senaste krigsrubrikerna från Syrien och krisrubrikerna från handelskriget. Ryssland sa att de skulle skjuta ner alla missiler som kom över Syrien.
Trump svarade att “get ready Russia, because they will be coming.” Den omedelbara reaktionen var att börsen backade men råvaror som olja och guld steg.

“Handlas i sidled”

S&P 500 handlas i sidledes trend och slåss fortsatt med 20-dagars glidande medelvärde på ovansidan och 9-dagars exponentiellt glidande medelvärde på som stöd.
Motståndet är robust vid 2670-nivån. Om detta motstånd kan brytas, typ idag, så kan det utösa en omvänd huvudskuldraformation. Notera stigande MACD i botten.

“Håll koll på olja, oljebolag, guld och silver”

Men det stora som händer är på råvaruområdet. Den amerikanska dollarn tickade ned igår trots den ökade geopolitiska oron.

Olja bryter upp över motstånd vilket gav ny energi på flera områden. Oljebolag, som inte alls följt med oljepriset, får en skjuts uppåt. Detsamma gäller oljeservicebolag.

Men hela råvarukomplexet påverkades vilket visas i DBC (en ETF) och som speglar hela sektorn.

Själva tittar vi mycket på guld som nästan helt tappat sin glans då kryptovalutorna har tagit över. Detsamma gäller silver som också bryter upp. Bitcoin svarar inte på samma vis. Möjligen håller den på att hitta en botten men det är för tidigt att säga.
Fokus ligger fortsatt på Syrien, handelskriget och företagsrapporterna där JPM och Wells Fargo levererar imorgon. I Asienhandeln backar kurserna och oljepriset faller tillbaka något från gårdagens nivåer. Var det ett falskt utbrott igår eller är det endast en test som kommer att ske idag? avslutar Elgemyr.
För grafer som illustrerar den tekniska analysen hänvisas till hela CMC Markets morgonbrev.
/Webbred.
Please follow and like us: