Börsplus ger köpråd för Nordea

Casper von Koskull, vd för nordea. Pressbild.

Nordea presterar klart sämre än de mer svenska storbankerna men ska bolagets egna kapital verkligen värderas 40 procent lägre än övriga? Om Koskull, Wahlroos och Gardell får rätt i att Nordea kan lyfta sig ett hack eller två är uppsidan betydande. Det skriver Börsplus i en analys på onsdagen. Nordea släppte i morse sitt bokslut för 2018.

 

Börsplus bedömer att om man skissar på en utveckling i linje med deras huvudscenario är oddsen goda att Nordea kan sänka kostnaderna från 54 till dryga 50 procent av intäkterna och åter nå över 10 procents avkastning på det egna kapitalet.

“Då ser vi 1,3 gånger bokvärdet eller kring 9,00-9,50 euro per aktie som rimlig kurs. Med en direktavkastning på närmre 9 procent längs vägen blir avkastningen bortåt 40 procent på två till tre års sikt”, skriver Börsplus i sin slutsats och ger köpråd för aktien.

Analyshuset ser i sitt huvudscenario på några års sikt en potential på 37 procent i aktien. Det optimistiska scenariot ger en avkastning på 60 procent och det pessimistiska scenariot en kursuppgång på 12 procent.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.