Börsplus ger neutralt råd för Thule

Thules vd Magnus Welander. Pressbild.

Börsplus ställer sig frågan om Thule är ett friluftsvarumärke eller biltillbehörsbolag? samt frågan om 14 gånger rörelseresultatet är billigt för ett välskött varumärkesbolag med fin tillväxt? Eller är det snarare en hög multipel på toppvinster i en cyklisk biltillbehörsverksamhet? Det framgår av analys på fredagen.

“Det kan vara köpläge i Thule som pressats mer än börsen i stort senaste månaderna. Värderingen på aktien är inte det som avskräcker oss mest. Däremot tycks marknaden redan ha tecknat in ganska stora framgångar inom bagageväskor och sittbarnvagnar. På kort sikt tynger satsningarna dessutom marginalerna. Vi följer också noggrant utvecklingen på RV-marknaden som är ett orosmoment. Även om det finns lite uppsida i Thule ser vi därför ingen anledning att slänga oss över aktien här och nu”, skriver Börsplus i sin slutsats och ger ett neutralt råd för aktien.

Analystjänsten ser i sitt huvudscenario på några års sikt en potential på 23 procent i aktien. I det optimistiska scenariot är avkastningen 62 procent och i det pessimistiska scenariot är risken ett kursfall på 23 procent.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.