Ett hälsosamt mindre nedställ i korten? – Jarl Securities

Under gårdagens handel hamnade halvledare (SOX) i fokus efter att Trump öppnat för möjligheter för amerikanska företag att åter göra affärer med den kinesiska telekom-jätten ZTE. Halvledare lyckades dock inte få med sig de tunga sektorerna som tech och banker. S&P 500 stängde oförändrat efter ett tapp från en stark öppning.

Så inleder Anders Elgemyr på Jarl Securities CMC Markets morgonbrev idag tisdag.

En doji skapades vilket indikerar osäkerhet. På uppsidan utgör Fib 38,2 procent motstånd samtidigt som ett starkt stöd finns vid nivåer kring 2700. RSI befinner sig på överköpta nivåer och ett nedställ med stödet kan vara hälsosamt för att samla energi.

Även i SOX skapades en doji. Denna av en mer läskig karaktär.

Småbolagsindex Russell 2000 backade 0,4 procent från tidigare topp. Transportindex DJT (som av många liksom SOX ses som en ledande indikator) handlas vid starkt motstånd. Ett brott upp är klart positivt medan ett nedställ är mer sannolikt.

Höga räntor hämmar utvecklingen i aktier. Den tio-åriga räntan i USA handlas åter över 3 procent.

Uppgången i räntan i USA har gett kraft åt USD som är kvar över 9-dagars exponentiellt glidande medelvärde liksom 20 dagars glidande medelvärde och den korta trenden är fortsatt stigande.

Liksom S&P 500 är tyska DAX överköpt med RSI-mått mätt. En fas av konsolidering kring 13 000-nivån kan behövas för att samla kraft.