Förhandlingar och brott på uppsidan talar för fortsatt uppgång i S&P 500 – Jarl Securities

Foto: Pixabay
Det finns en chans till uppsida på den amerikanska börsen, men det krävs att energin återkommer i tekniktunga Nasdaq. Fredagens amerikanska jobbsiffror kommer att bli viktiga. Det framgår av CMC Markets morgonbrev som ges ut av Jarl Securities signerat Anders Elgemyr.
Kina har lagt fram förslag på ytterligare tullavgifter på import från USA. Denna gång till ett värde motsvrande 50 miljarder USD. Avgifterna inkluderar bland annat bilar och får effekt från och med det att amerikanske tullavgifter på kinesiska produkter börjar gälla. S&P 500 öppnade ner men återhämtade sig snabbt efter information om att Trump avser förhandla istället för i typiska Trump-anda gå till direkt motattack.

Som vi varnade för igår så fanns det en set-up för en vändning uppåt i marknaden, vilket också blev fallet. S&P 500 bröt upp ur den fallande kilen. Givet en lugnar tid av förhandling mellan USA och Kina kan möjligen denna rörelse kan fortsätta.

Det börjar bli positiva divergenser i flera indikatorer som RSI14, men ännu inte i MACD.

Det är viktigt att energin återkommer till tekniktunga Nasdaq som var drivande i uppgången men nu fallit tillbaka. Det är framför allt utvecklingen för FAANG-bolagen som driver utvecklingen.

Det är Nasdaq (ETF QQQ) som handlas i en fallande kanal nära en tidigare botten. Kan den bryta upp ur denna kanal så är det positivt för hela marknaden. Om inte så kommer det att fordras ytterligare konsolidering.

Viktigt stöd för US10yr på 2,75 procent

Den tioåriga räntan steg och stödet vid psykologiskt viktiga 2,75 procent. Räntan stiger under pågående handel samtidigt som S&P-terminen indikerar upp. Taket på den korta fallande trenden utgör motstånd.
Finwire rapporterar under morgonen om att denna stigit 3 punkter till 2,80 procent. Under morgonen noteras räntan till 2,81 procent.
I väntan på fredagens jobbstatistik från USA lär USD fortsätta konsolidera mot korgvalutorna. Senaste avläsningen för nytillkomna ansökningar om arbetslöshetsersättning var bättre än väntat vilket tala för att risken finns på uppsidan. Notera dock att jobbsiffran är notoriskt svårhandlad. Det viktiga med den är inte utfallet i form av nya jobb, eller arbetslöshet utan hur marknaden tar emot siffran. Det är fortsatt fokus på om lönerna stiger eftersom det är en tidig signal om eventuellt stigande inflation.
Oljan återhämtade sig fint efter att ha varit nere under 20 dagars glidande medelvärde  liksom golvet på den parallella stigande trenden. Brott upp genom EMA9 och golvet på huvudtrenden kan åter testas.