“Hellre lång silver än guld” – senaste TA-analyserna av Brobacke

CMC Markets analytiker Nils Brobacke gav nya tekniska analyser när han gästade DI-tv under morgonen. Länk till inslaget och sammanfattning nedan.

 

SP500

 

Juni har verkligen varit RISK ON hittills, inte bara på SP500. 

US HYG är upp 2 procent och testar nu viktiga 86 dollar. 

Raset i Crude Brent har stannat upp och handlas fortfarande över 60 USD. Yen har försvagats mot dollarn

Och vi kan konstatera att SP500 har haft en kraftig uppgång på över 7 procent och är nu tillbaka vid stora skiljelinjen 2900(röd linje)

2900 är fortfarande linjen i sanden för mig. Det som talar för ett positivt scenario och ett bryt på uppsidan är att vi har bredare participation denna gång, DOW handlas nära toppar och så även NASDAQ.

Europa och EM markets har inte hängt med, DAX har ytterligare 10 % till för att närma sig toppar, EM ca 20%

US 10 åriga ränta har fortsatt att ticka ner, historiskt svaghetstecken

Slutsats? Fortsätter den senaste styrkan att hålla i sig, det vill säga handlas SP500 över 2900 vill jag va lång, under så vill jag va kort.

OMX

 

Precis som USA så har OMX haft en fantastisk juni hittills. Upp 7,5 procent. Sentimentet var extrem negativt i början av juni.

1600 är den stora skiljelinjen, enligt Brobacke, med en uppåtgående trendlinje intakt sedan 2009.

Blir det en etablering ovan ska vi se 1675(röd linje), det vill säga samma topp som 2015-2017-2018 och nu i maj 2019. MEN, vi är inte där ännu!

Sentiment är relativt osäkert, postioneringar har gått från klart övervikt sälj i början av juni till nu svagt positivt. Jag vill se att juni månad stänga över 1600 för fortsatt styrka.

Guld

Guldet har stärkts med 15 procent sedan den senaste botten sattes i augusti 2018. Den viktiga nivån att hålla koll på är 1350(blå linje), vilket har agerat motsånd sedan 2014, även 2016, 2018, och februari i år.

Ju fler gånger ett motstånd testas, desto högre är sannolikheten att nivån bryts. Ju längre konsolidering desto större ska rörelsen bli. Vi vet dock inte ännu om det är upp eller ner.

Varje gång vi testat nivån har sentimentet kring guld varit extremt positivt

Försvarar säljare nivån så ligger RR för mig på nedsidan. Sentiment är för positivt just nu.

Jag tror förvisso att guldet kommer få sin storhetstid, och vi ska påbörja en större guld rally på lång sikt

Men som sagt, inte ännu. Jag spelar hellre det potentiella guld-rallyt genom att va lång silver som handlas på mycket låga nivåer, och har historiskt sett agerat som guld fast på på steroider.

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.