Hewson om Burberry, Thomas Cook och Pinterest

CMC Markets chefsanalytiker Michael Hewson kommenterade bland annat Bruberry, Thomas Cook och Pinterest i sin morgonuppdatering. Här ges en sammanfattning:

 

Burberry. Bolaget har haft sin beskärda del av kraftiga upp- och nedgångar under de senaste åren. Den nya vd:n Marco Gobbetti ser dock ut att vara på rätt spår efter att bolaget bekräftade de preliminära resultaten i sin senaste rapport.  Däremot så fortsätter bolaget att lagga huvudkonkurrenter när det gäller priserna, med investerare som är lite besvikna av dagens uppdatering.

Huvudkonkurrenter som LVMH och Hermes har visat vägen under det senaste halvåret och därmed lämnat det brittiska modehuset på efterkälken, dessutom med att ha nått rekordnivåer på börsen. Burberry har lite att hämta igen från fjolårets toppnoteringar.

 

Thomas Cook: Resebranschen har haft en motig start på året, vilket bevisades genom TUI:s förlust som blev kända under gårdagen genom rapporten. Det ser heller inte bättre ut för Thomas Cook som också gjorde en förlust. Akitern har tappat mer än 80 procnet under det senaste året efter två vinstvarningar och en handel som ligger på strax över sexårs-lägsta.

Bolaget räknar med en utmanande sommar, vilket borde oroa de som tror att bolaget behöver ta in mer kapital från sina aktieägare i framtiden. Detta givet att bolaget redan har en nettoskuld på 1,2 miljarder pund.

Ledningen uppger att de har fått ett flertal bud på olika delar av sin flygverksamhet, då de försöker dra in kapital för att snygga till balansräkningen.

Mer oroande är ledningens guidning för det här året. Detta med tanke på brexit-förlängningen som kom i mars. Det har kommit rapporter om ett skjuts i bokningsläget generellt tack vare detta, men oron ligger i att Thomas Cook inte verkar ha tagit del så mycket av detta tillskott.

 

Pinterest: Bolaget har varit en av de stora vinnarna bland börsnoteringar med en brant uppgång från start. Med dagens rapport kan vi få mer inblick i om bolaget har en verksamhet som kan generera hållbar lönsamhet. Idag är bolaget värderat över 15 miljarder dollar och handlas alltså högre än sin noteringskurs.

Som de flesta enhörningar så har de fortfarande att bevisa att de kan gå med vinst, även om förlusten har minskat sedan 2016. Den största frågan är om de kan utöka kundbasen bakom kärnan som utgörs av 80 procent kvinnor. Veckans uppdatering över det första kvartalet i år kommer att innehålla noteringskostnader men väntas ha gjort framsteg genom att minska förlusterna och öka omsättningen, som kommer att bli föremål för det största intresset.

 

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.