Kan tech med Apple i täten få S&P 500 att bryta på uppsidan? – Jarl Securities

“Medan vi i Sverige var lediga handlades USA på som vanligt. Under gårdagen lyckades det breda S&P 500 stänga svagt upp med draghjälp från tech-sektorn som överröstade ljummen makrostatistik”.

Det skriver Anders Elgemyr på Jarl Securities i CMC Markets morgonbrev. Se sammanfattning nedan:

Efter stängning rapporterade Apple försäljning och resultat över förväntan. Försäljningen av iPhone blev aningen svagare än väntat. Dock passade ledningen på att guida upp för innevarande kvartal och meddela om ett utökat återköpsprogram. Med detta steg aktien 3,7 procent i efterhandeln. Motstånd finn runt 176.

 

S&P 500 konsoliderar i en neutral kil-formation.

“Frågan är nu om tech med Apple i spetsen orkar lyfta S&P 500 upp genom taket på kil-formationen. Samtidigt som Apples rapport var OK tog ETF:en för skräpobligationer ett kliv tillbaka. Det indikerar att den breda riskviljan vacklar trots en förhållandevis bra rapportsäsong i USA hittills”

Den tio-åriga räntan i USA återhämtade sig aningen efter att fallit tillbaka under 3 procents-nivån. Dollarn har dock gått starkt mot korgvalutorna. Notera hur 200 dagars glidande medelvärde har brutits samtidigt som motstånd möter upp vid befintliga nivåer.

Fokus i dag på förändring i sysselsättning utanför jordbrukssektorn i USA, avslutar Elgemyr.