“Lång OMXS30, kort STOXX Europa – en vinnare även framledes?” – Jarl Securities

Fredagens uppgång i USA gav inspiration till investerare i Europa som följde efter. Uppgången fick en extra skjuts av Trumps godkännande av Nafta-avtal med Mexiko, skriver Anders Elgemyr på Jarl Securities i CMC Markets morgonbrev.

 

Svenska OMXS30 som under gårdagen stängde upp 1,1 procent ligger också i täten bland indexen i Europa.

Verkstadssektorn har gått relativt starkt vilket delvis är en förklaring då denna sektor väger tungt i OMXS30. Till detta har de svenska bankerna klarat sig väl relativt banker på kontinenten där oro för exponering mot Turkiet fortfarande tynger.

Om en lösning mellan Kina och USA kan smyga sig närmare samtidigt som Turkiet ligger kvar som ett orosmoment i bakgrunden kan lång OMXS30 och kort STOXX Europe 600 vara en fortsatt attraktiv spread.

Sverige liksom Europa ligger dock efter breda S&P 500 på året.

Under gårdagen satt S&P 500 nytt all-time-high för andra dragen i rad. Med NAFTA-avtal på plats med Mexiko gick biltillverkare starkt. GM steg 4,8 procent och Ford vände upp 3,2 procent.

GM bröt upp genom MA20 och fortsatt uppgång genom 37,9, vilket kan ses som en köpsignal med goda chanser för aktien att klättra upp mot39-nivån:

S&P 500 stängde vid taket på en stigande trendkanal. RSI är på överköpta nivåer men som bekant är en RSI som indikerar överköpt inte en säljsignal i sig.

USD fortsatte att falla. Guldet fortsatte att klättra och handlas nu strax över Fib 23,6 procent. Runt 1210 är nästa nivå på uppsidan.

 

Shanghaibörsen handlas oförändrat. Nikkei är upp 0,2 procent. Fokus i dag på konsumentförtroende i USA, avslutar Elgemyr.

 

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.