Morgonbrevet: Andhämtningen fortsätter på börsen

Onsdagen blev ytterligare en mellandag då indexen konsoliderar efter den kraftiga uppgången. Blickarna ligger på Fed-mötet på onsdag där en sänkning av räntan nu är diskonterad till 80 procent. Sedan följer G20-mötet där förhoppningar finns om ett möte mellan USA och Kinas presidenter, även om ryktena säger att inga förberedelser egentligen görs för detta. Marknaden har nu genomskådat att Trumps deal med Mexiko inte innehöll något nytt och vi tycker nog att detta är signifikant. Plötsligt bestämmer sig Trump för att komma överens och då kan det gå fort, oavsett om något är vunnet eller inte. En deal är alltid en deal, oavsett innehåll…

Lägg därtill Trumps Twitter-konto där han igår släppte en kommentar om att Tyskland är för beroende av rysk gas och att han vill stoppa utbyggnaden av ny kapacitet.

Den marknad där det rör sig mest är inom oljesektorn. Oljelagren byggs successivt upp i USA, vilket sänker humöret. Igår kom EIA ut med en rapport där man sänkte förväntningarna om efterfrågan på olja kommande år något. Oljekonsumtionen är, inte förvånande, tätt sammankopplad med BNP-utvecklingen och när allt svagare makrodata rullar in, tvingas även de vanligtvis optimistiska EIA och OPEC dra ner på förväntningarna.
Olja föll ordentligt och testar ånyo den viktiga fibonacci-linjen vid 61,8 procent. Olja handlas gärna i hela 10-tal så 50 USD är ett starkt stöd. Ett brott av denna nivå, skulle skapa stora rubriker och öppna för fortsatt nedgång. En handelsuppgörelse mellan USA och Kina skulle vara mycket positivt för oljepriset.
Oljeservicebolagen har det ännu tuffare.
S&P 500 nådde det övre Bollingerbandet, vilket visar att indexet blev överköpt. Notera i nederkant hur MACD nu ger en stark köpsignal men att det också är relativt nära till den fallande trendlinjen. S&P 500 handlas därmed i divergens, vilket är en varningssignal. Rent tekniskt går det inte att avgöra om detta är en andhämtningspaus inför en fortsatt uppgång eller en ny lägre topp som bildas. Med tanke på långa sommarmånader, osäkert geopolitiskt läge och allt fler signaler om att den globala konjunkturen svalnar av, så är det lätt att mana till försiktighet.
I 2-timmarsgrafen syn sett brott uppåt, men också ett misslyckande när nivån inte kunde hållas. Notera att MACD här faller över.
Facebook föll på fortsatta diskussioner om dess integritetsregler.
Euron stärks inför Fed-beskedet vilket förväntas ge en räntesänkning och därmed en relativt sett svagare USD.
I denna graf ser man hur snabbt förväntningarna om konjunkturen dragits ned. Det är inte bra för Trumps omvalskampanj. I Hongkong fortsätter oroligheterna och protesterna mot lagen som gör det möjligt att utlämna hongkongbor till Fastlandskina.
Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.