Morgonbrevet: Är det värsta diskonterat i marknaden?

Enligt den officiella statistiken är antalet smittade av coronaviruset i USA nu cirka 86 000, vilket är drygt 4 200 fler än antalet smittade i Kina. Spridningen i USA fortsätter också att stiga exponentiellt.

Nytillkomna ansökningar om arbetslöshetsersättning i USA under föregående vecka var nästan 3,3 miljoner personer. Det kan jämföras med veckan dessförinnan som var cirka 0,3 miljoner liksom med den tidigare högsta siffran om cirka 0,7 miljoner år 1982.

Därför är det mycket intressant att breda S&P 500 under gårdagen steg med 6,2% då det indikerar att det värsta tappet i jobbsiffran var diskonterat. Marknaden tar nu emot enorma stimulanser från Fed så det är omöjligt att sortera ut vad som beror på flöden från fonder, institutioner, traders och centralbanker. Förmodligen pågår en bred frontrunning inför Feds pengar, vilket ger den nuvarande rekylen i marknaden.

Notera att S&P 500 därmed nått den första naturliga fibonacci-nivån. Både denna och MA20 är naturliga motstånd. Lyckas S&P 500 få energi att bryta detta så är 50 procent fibonacci nästa anhalt. Frågan är om denna energi finns idag inför en helg.

Även HYG, ETF:en för skräpobligationer i USA har återhämtat sig fint.

Den 10-åriga räntan i USA har stabiliserat sig runt 0,8% samtidigt som USD fortsätter att stärkas mot Euron.

Som framgår handlas paret EUR/USD över Fib 50 och utmanar nu MA200. Nästa nivå på uppsidan finns vid 1,116.

Likt S&P har MACD genererat en svag köpsignal även för OMXS30-index som nu utmanar det fallande MA20.

Tyska DAX-index.

S&P 500-terminen är ner 1,6%. Shanghaibörsen stiger 1,0%. Nikkei är upp 2,1%. På dagens makroagenda i USA finns bland annat Baker Hughes Antal aktiva oljeriggar.

CMC Markets morgonbrev produceras av Carlsquare.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.