Morgonbrevet: EUR/USD vid stöd. Kan paret bryta ner?

Handeln i USA var stängd på grund av thanksgiving. Handeln i Europa var lyckligtvis fortfarande öppen. Humöret bland investerare var dock inte det bästa och de stora indexen backade.

 

Humöret sänktes bland annat av ett uttalande från Kina som avser att på något sätt slå tillbaka efter att USA tagit ställning för demonstranterna i Hongkong. Dock har Kina inte låtit detta påverka handelsförhandlingarna, än så länge.

Nedan visas tyska DAX som sedan början av november börjat tappa momentum. Detta illustreras av en positiv men fallande MACD. Både EMA9 och MA20 är dock fortfarande stigande och intakta vilket innebär att den korta trenden också är stigande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIX/skräckindex har fallit tillbaka till än mer attraktiva nivåer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

USD stärktes också mot euron och handlas på ett stöd. Vid ett brott på nedsidan finns ett visst stöd runt 1,095. Vid ett brott även av denna nivå är sikten förhållandevis fri ned till den tidigare botten från september/oktober, se graf nedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guldpriset steg och lyckades stänga upp över fallande EMA9. Nästa nivå att bryta på uppsidan är fallande MA20 följt av fallande MA50. En starkare USD hämmar dock utvecklingen i guld om än marginellt givet att risken i marknaden skulle öka:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oljepriset är kvar i en kort stigande trend över EMA9 liksom MA20. Rörelserna är dock små och trigger behövs för att skapa större rörelser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handeln i USA är fortsatt stängd även i dag. Shanghaibörsen backar 0,6%, Nikkei faller 0,5%. På dagen makroagenda i Europa finna bland annat tyska sysselsättnings-data liksom konsumentprisindex för Eurozonen.

 

Carlsquare står som vanligt bakom CMC Markets morgonbrev.

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.