Morgonbrevet: Fallande momentum i Netflix

Fortsatt små rörelser i breda S&P 500 i början på rapportsäsongen. Mer fart är det i enskilda aktier som Qualcomm som steg drygt 23 procent på nyheten om att patenttvisten med Apple avslutades i förlikning.

 

Det fick fart på hela tech-sektorn samtidigt som hälsovårdssektorn gick mot strömmen efter att United Healths vd varnat för den politiska risken.

S&P 500 fortsätter att konsolidera vid taget på en bearish stigande kil.

Qualcomm stängde upp över 70 USD-nivån och kan nu vara på väg upp mot tidigare topp från september.

Uppgången i Qualcomm fick fart på techsektorn med halvledare i täten. Halvledarindex SOX satte nytt all time high.

SOX med många konstituenter som har exponering mot Kina har även gått starkt med i takt med framstegen i handelsförhandlingar mellan USA och Kina. Frågan är således hur mycket av ett faktisk handelsavtal mellan de båda länderna som är diskonterad.

Efter stängning rapporterade Netflix en bra rapport med vinst och nya användare som överskred analytikernas förväntningar. Netlix ledning tror heller inte att konkurrens från bland annat Apple och Disney kommer att påverka tillväxten framledes i någon större utsträckning. Ändå passade bolaget på att justera ned (nära halvera vinstprognosen) förväntningarna på Q2:an. Aktien backade 0,8 procent i efterhandeln. Notera fallande momentum. MA200 utgör stöd på nedsidan

Håll koll på guld som handlas vid stöd.

Olja handlas strax under 65 USD/fat.

Shanghaibörsen är oförändrad trots en kinesisk industriproduktion som överskred förväntningarna. Nikkei stiger 0,3%. På dagens makroagenda finns bland annat konsumentprisindex från eurozonen och råoljelager i USA.

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

 

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.