Morgonbrevet: Fortsatt hög riskvilja i USA

Enligt flertalet källor har samtalen mellan USA och Kina hittills varit framgångsrika och framsteg gjorts på flertalet punkter. Samtalen kommer att fortsätta i dag och var åter den främst bidragande faktorn till uppgången i aktier på New York-börsen.

 

Det breda S&P 500 stängde upp 1% med samtliga sektorer på plus.

Som framgår i grafen nedan lyckades inte indexet med att bryta upp genom motstånd i form av Fib 38,2. En läskig doji i form av en hanging man skapades vilket kan vara en signal för att ett nedställ kan ligga i korten. I ett scenario om brott upp genom Fib 38,2 skapas istället en köpsignal med målkurs vid Fib 50% som är nästa nivå på uppsidan.

 

I väntan på officiella kommentarer rörande utfallet av samtalen mellan USA och Kina kvarstår frågan vad marknaden har diskonterat. Om konkreta åtgärder kommer att tas för att underlätta handeln mellan de båda länderna lär fortsatt uppsida finnas.

Netflix stängde upp över MA100 men även i denna dagsgraf skapades en läskig doji:

Ytterligare en läskig doji ser vi i Amazon:

Apple har i två-timmarsgrafen nästan stängt gapet från vinstvarningen. Kan den fallande trenden brytas?

ETF:en för skräpobligation som kan ses som ett mått för riskviljan fortsätter att flyga. Notera gapen mellan de tre senaste handelsdagarna.

Efter stängning höll Trump sitt nationella tal som var ett non-event för marknaden.

Olja ser ut att bryta upp genom MA20 liksom den korta fallande trendlinjen. 51,5 USD/fat ser nu ut som nästa självklara nivå på uppsidan:

Guld faller tillbaka när riskviljan (tillfälligt?) ökar.

Shanghaibörsen stiger 1,7%. Nikkei är upp 1,2%. I dag släpps Feds mötesprotokoll samtidigt som flera Fed-medlemmar talar. På makroagendan finns bland annat statistik för råoljelager i USA.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.