Morgonbrevet: Fortsatt köpläge i S&P 500?

Investerare i USA fortsätter köpa i hopp om att pågående möten mellan USA och Kina skall resultera i förbättrade handelsrelationer. Media rapporterar också om att tongångarna är positiva.

 

Breda S&P 500 steg 0,7%. Techsektorn återfanns bland gårdagens vinnare samtidigt som icke cykliska kraftförsörjning och dagligvaruhandeln gick mot strömmen. Bland FAANG-bolagen har Netflix och Amazon varit vinnarna, upp 17,8% respektive 8,5% sedan årsskiftet.

Som framgår i graf nedan bröt S&P 500 upp genom MA20 samtidigt som MACD genererat en svag köpsignal. Terminen indikerar upp och fortsatt uppgång i indexet med ett brott upp genom Fib 38,2 runt 2 572 gör att ett köp ser förhållandevis attraktivt ut från ett risk/reward-perspektiv med en målkurs vid Fib 50% och stop vid 2 534-nivån.

Indexet backade dock från sin toppnotering efter det att Trump Twittrat om att han kommer att hålla ett nationellt tal i dag efter stängning i USA. Det spekuleras bland annat i att han kommer utlysa ett ”nationellt nödläge”. En sådan status skulle potentiellt göra det möjligt för kongressen att kringgå frågan om finansiering av muren mot Mexiko. Samtidigt lär denna strategi vara en tidskrävande och krånglig väg för Trump att få sin vilja igenom.

Om Trump i sitt framträdande meddelar om ett återupptagande av statsapparaten kan det komma att ses som positivt för marknaden. Detta då det skulle leda till att cirka hälften (1 miljon) av de statligt anställda skulle kunna återgå till sina jobb och åter få lön.

Netflix handlas dock vid motstånd i form av MA100 men notera också att MACD genererat en köpsignal:

Även Amazon närmar sig motstånd. Det i form av Fib 50 nära 1680-nivån. Kollar vi på MACD-indikatorn kan en positiv divergens mellan denna och aktien tydas:

Apple fortsatte dock ned och frågan är nu om gapet i samband med vinstvarningen kommer att fyllas ytterligare. Ett icke-fyllt gap och aktien kan fortsätta att falla…

Olja bröt upp genom MA20 och utmanar nu också den korta fallande trendlinjen. Åter kan en positiv divergens tydas mellan MACD och tillgång.

Shanghaibörsen backar 0,2%. Nikkei är upp 1,3%. Fokus på Trumps planerade framträdande. I övrigt är makroagendan i USA förhållandevis tom.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.