Morgonbrevet: Fortsatt köptryck på räntebärande men EUR/USD studsar vid motstånd

Investerare började gårdagen med att handla upp det breda S&P 500-indexet som öppnade handeln på ett nytt all-time-high.

 

En svag delårsrapport samt nedjusterad guidning från Home Depot pressade detaljhandelssektorn som också fick med sig S&P 500 som avslutade dagen svagt ner på minus 0,1%. Trump passade på att meddela att han kommer höja tullarna på kinesiska varor om ingen handelsdeal träffas. Som tidigare nämnts är en höjning planerad till den 15 december. Uttalandet hade dock ingen större inverkan på S&P 500.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som framgår i dagsgrafen ovan är den stigande trenden fortfarande intakt. Nästa nivå på uppsidan finns runt 3 141 där den andra nivån i den förlängda Fibonacci-sekvensen möter upp.

Tekniktunga Nasdaq stängde dock gårdagens handel upp men handeln avslutades i en läskig bearish hanging man-liknande doji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Notera också hur pengar förefaller rotera in i räntemarknaden. Den 10-åriga räntan i USA backade och fortsätter falla under pågående handel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EUR/USD steg också under gårdagen men backar under pågående handel från stödnivån runt 1,108.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Håll koll på HYG (skräpobligationer) som under gårdagen stängde under MA50, nära den stigande trendlinjen. Men som framgår i graf nedan återfinns en negativ divergens med MACD.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyska DAX konsoliderar mellan den tredje och andra nivån i den förlängda Fibonacci-sekvensen. MACD har genererat en svag säljsignal.

 

Med stigande oljelager i USA backade oljepriset och handlas nu under stödnivån. Nästa nivå på nedsidan finns runt 54,4 USD/fat.

 

S&P 500-terminen är ner 0,1%. Shanghaibörsen faller 0,7%. Nikkei är ner 0,6%. I dag släpps Feds mötesprotokoll. På makroagendan i USA finns även råoljelager.

 

Carlsquare står som vanligt bakom CMC Markets nyhetsbrev.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.