Morgonbrevet: Fortsatt volatil handel inför viktiga samtal. Fokus på Fed protokoll

Oron för fallerade handelssamtal mellan USA och Kina ökade under gårdagen efter att USA lagt restriktioner för utfärdandet av visum till personer tillhörande Kinas kommunistiska parti. Detta överskuggade Fed Powell som under sitt framträdande meddelade att centralbanken kommer att utöka sin balansräkning.

Handeln var fortsatt volatil när S&P 500 stängde på dagslägsta, ner 1,6% med samtliga sektorer på minus. På nedsidan finns stöd runt 2880-nivån.

Halvledarindex, SOX, innehållande många bolag med stor exponering mot Kina gick sämre än index och brottas nu med den stigande trendlinjen.

Den 10-åriga USA-räntan stängde svagt ner och närmar sig botten från augusti/september.

Men USD stärktes ändå i kölvattnet av ökad oro för den globala ekonomin i spåren av handelskriget. Fallande MA20 fortsätter att pressa ovanifrån.

Vem vill ha exponering mot lilla Sverige om ekonomin vänder ner? Uppenbarligen inte den stora majoriteten av investerare, när SEK nu handlas på 10-årslägsta mot euron. Notera dock den bearish stigande kil-formationen i veckografen nedan som tenderar att bryta på nedsidan.

Guldet har återtagit MA20 liksom 1500-nivån. Möjligen ska vi upp och testa taket på den kortare fallande trendkanalen?

Rekylen i olja var kortlivad när oron för ekonomin tilltar. Se graf nedan. I dag kommer statistik för råoljelager i USA.

S&P 500-terminen är upp 0,2%. Shanghaibörsen backar 0,1%. Nikkei faller 0,7%. Fokus i dag på Feds Powell som framträder liksom på Feds mötesprotokoll som kan skapa rörelser i USD. Sannolikheten för en räntesänkning den 30 oktober är nu över 80 procent.

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Carlsquare.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.