Morgonbrevet: Hög tid att vårstäda portföljerna

Nya signaler från Trump fick börsen att vända upp. Alla viktiga index är dock fortsatt under EMA9: USA-börserna inledde med fallande kurser under onsdagen och var nere med 0,7 procent. Några ord från Trump om att USA kan senarelägga tullar på bilar med sex månader, gav en anledning till datorerna att vända handeln från minus till plus.

Indexen handlas dock fortsatt under motstånd. Det behövs ny, positiv energi för att vända trenden. Trump är ytterst känslig för börsutvecklingen så även i en fallande trend måste man vara beredd på plötsliga tjurrusningar uppåt om Trump väljer att spela nya kort.
I dagsgrafen handlas S&P 500 vid Fib 23,6 under MA50 liksom fallande EMA9. I en-timmesgrafen nedan framgår hur indexet är kvar i en fallande trend.
S&P 500 stängde precis vid motståndet, alltså taket på den fallande trenden. Endera tar man en kort position här, om man tror att uppgången var tillfällig och tar då en väldigt tajt stop-loss. Eller så avvaktar man och inväntar ett eventuellt brott uppåt, för att istället gå lång.

Vi följer gärna HYG som visar skräpobligationer i USA för den är just nu den bästa indikator vi känner till för att visa riskviljan i marknaden. Den handlas nu under MA50 och får dessutom en säljsignal i MACD. Detta visar återigen att trenden är fallande och att uppställ generellt kan ses som tillfällen att justera portföljerna. Det är hög tid för vårstädning för dem som missat våra tidigare uppmaningar! Vi menar inte att allt ska säljas av utan att det är hög tid att sälja de aktier man är tveksam till och passa på att tanka de aktier man långsiktigt gillar på nedställ i marknaden. Kill your darlings – är ett bra uttryck att använda i dessa dagar när trenden vänt ner och säsongen börjar bli negativ. Men som sagt, var aktsam för att Trump kan känna sig pressad att spela ut kort för att snabbt få börsen att vända uppåt!

Cisco-aktien steg 2,8% i efterhandeln efter att bolaget rapporterat bättre resultat för Q3 2019 som i bolagets fall löper t.o.m. 27 april.

Asienbörserna handlas oregelbundet med Nikkei ner 0,8% och Shanghaibörsen upp 0,3%. På dagens makroagenda i USA finns bland annat bygglov och Philadelphia Fed tillverkningsindex.

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.