Morgonbrevet: I dag går tungviktarna upp i ringen. Kan EUR/USD bryta upp?

Handeln fortsätter att vara volatil inför idag, när tungviktarna går upp i ringen för att fortsätta samtalet mellan USA och Kina i handelsfrågan.

 

Rapporter om de olika parternas ståndpunkt inför att träffa en överenskommelse skapar rörelserna. I går kom det en rapport från en representant som meddelade att Kina kan tänka sig att utöka inköpen av jordbruksprodukter. Det i gengäld mot att USA inte höjer tullarna på kinesiska varor som är planerade att genomföras den 15 oktober och den 15 december. Under natten har dock Kina låtit meddela att de vill dra ner förväntningarna på att någon form av deal kommer att nås under denna rond av samtal.

Breda S&P 500 steg 0,9%. Samtliga sektorer stängde på plus. Tech-sektorn agerade draglok. Indexet handlas dock fortsatt under fallande EMA9 liksom MA20 och momentum är negativt och fallande.

Även tekniktunga Nasdaq handlas under fallande EMA9 och MA20 under negativt momentum. Se graf nedan. Förhandlingarna mellan USA och Kina lär dock fortsätta att skapa volatilitet.

Fastighetssektorn i USA gynnas av fallande räntor och handlas å andra sidan vid stigande EMA9 och MA20. Momentum är förvisso avtagande men fortfarande positivt.

Halvledarindex SOX studsade vid den stigande trendlinjen.

Feds Powell dementerade inte marknadens förväntningar om en räntesänkning i oktober. USD försvagades mot euron och utmanar nu taket på den fallande trendkanalen.

S&P 500-terminen är ner 0,1%. Shanghaibörsen stiger 0,5%. Nikkei är upp 0,3%. På dagens makroagenda i USA finns bland annat konsumentprisindex.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Carlsquare.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.