Morgonbrevet: Inköpschefsindex i fokus

Indexen var svagt ned under fredagen i låg omsättning då det var både klämdag och halvdag i USA vilket gjorde att de allra flesta professionella traders var borta.

 

Stämningen trycktes något av att president Trump under onsdagen skrev på en lag som stöder protesterna i Hongkong. Kina har svarat att de protesterar mot att USA lägger sig i Kinas inre angelägenheter men har ännu inte levererat några faktiska motreaktioner. ”Stay tuned. What will come will come”.

Tips: China warns US over Hongkong law amid thanksgiving rally.

Ser man till graferna så är det helt klart president Trump som just nu har ledartröjan före president Xi.

 

 

SAs börsindex tar ut nya all-time-high medan Kinas börsindex handlas i en fallande trend. President Xi måste rimlige

 

USA:s börsindex tar ut nya all-time-high medan Kinas börsindex handlas i en fallande trend. President Xi måste rimligen vara utsatt för hård intern kritik. Kina går tydligt mot en hårdare politisk kontroll. Vi kan inte avgöra i vilken riktning en reaktion kan slå, men det är synnerligen viktigt att hålla koll på alla signaler från Kina för närvarande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghaibörsen testar neråt i en fallande trend. Vi är faktiskt litet förvånade över att Kina inte medvetet trycker upp detta index, vilket de gjort flera gånger tidigare. Nu på morgonen kommer dock inköpschefsindex som är överraskande starkt över alla analytikers förväntningar och kommer in på 50,2, vilket är precis över gränsen för tillväxt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grafen ovan visar hur inköpschefsindex i USA faller medan börsen stiger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I veckografen testar S&P 500 uppåt. Med en fortsatt julstämning så får man räkna med att det kan uppstå over-shooting i grafen. Utan årsskifteseffekterna hade vi varit mer trygga i att motståndet skulle utgöra ett starkare motstånd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dagsgrafen stiger S&P 500 med EMA9.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I 60-minutersgrafen stiger indexet som på en linjal. Notera den svaga säljsignalen i MACD som kan antyda att vi går in en svagare period och konsolidera något.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riskaptiten fortsätter att vara hög.

Oljebolagens aktiekurser följer med oljepriset. Indexet fallet under MA50 i en i övrigt stark marknad.

Nu när det lackar mot jul och tomten förefaller vara tidigt ute med ett julrally, så kan det vara extra mycket värt att leta fram de aktier som gått bäst under året. Dessa brukar nämligen också vara vinnare på upploppet när förvaltarna vill visa hur de duktiga de har varit under året. För den som vill följa denna trend och även ha en möjlighet att snabbt kliva av, kan välja att plocka fram FAANG-bolagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sämst har det gått för Amazon och Netflix, även om båda har kvicknat till den senaste veckan. Apple, FB och Google handlas i tandem. Snyggast kursutveckling har Apple haft under året.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktien handlas just nu med EMA9 som stöd. Så länge detta stöd håller, bör man kunna följa denna aktie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Euron testar ner I en kilformation mot USD, som dock ännu håller.

Redan idag kommer ISM-index från USA. Om det verkligen kan bekräfta någon sorts vändning uppåt i november så vore det mycket positivt (men vi är skeptiska). På torsdag släpps det officiella priset för Aramcos IPO-pris. På fredag kommer den viktiga månadssiffran för jobb i USA för november..

 

 CMC Markets morgonbrev produceras av Carlsquare.

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.