Morgonbrevet: Jobbsiffran gav gap up

Jobbsiffran från USA för mars kom in precis lagom stark för att inge förtroende för ekonomin, och lagom svag för att inte oron skulle öka för att Fed ska slå till med handbromsen.

Feds protokoll från senaste mötet släpps på onsdag och åtminstone vi är oerhört nyfikna på hur Fed motiverade den enormt snabba övergång som skett från hökar till duvor. Visst, pressen har varit enormt stor från president Trump, men det är ju inget som kommer att ens framskymta i protokollet. Så var är den stora ekonomiska faran som fått Fed att slå över till att plötsligt stödköpa i marknaderna igen?
  • S&P 500 gappade upp ur den kil vi ritade ut i fredags. I en dagsgraf märks två viktiga skeenden. Dels testar S&P 500 för att bryta upp ur den stigande kilen. Dels så bryter MACD den divergens som skapats. Ur ett tekniskt perspektiv så är denna dag extra viktig. I en 2-timmarsgraf ser S&P 500 ut att bara fortsätta upp i en stadig trend.
  • Samma bild ger dagsgrafen för HYG som speglar riskaptiten på marknaden för skräpobligationer.
  • Olja fortsätter upp med ökad optimism. Strider i Libyen spär på. Notera hur WTI-oljan handlas i stigande kanal och passerat MA200
  • Tyska DAX-index har verkligen repat mod. I Europa ligger ögonen på Brexit. Theresa May träffar kommissionen på onsdag för att be om anstånd och EUs Tusk arbetar för ett års förlängning av förhandlingarna.
  • Den amerikanska rapportsäsongen inleds på allvar med JP Morgan och Wells Fargo på fredag.
  • JPM har inte återvunnit någon övertygande trend. Aktien slåss med MA200.
  • Wells Fargo pressas av skandaler och letar ny CEO.
  • Dow Jones Theory visar att Dow Jones Industrials har en ny intermediär topp och är på väg mot den gamla toppen. Även Dow Jones Transport arbetar sig vidare uppåt även om den har betydligt längre kvar till den gamla toppen.

Asienhandeln är oregelbunden. Vita Huset pumpar ut signaler om att handelsavtalet är allt närmare en lösning.

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Jarl Securities.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.