Morgonbrevet: Kan OMXS30 återta 1 500-nivån?

USA köper olja för att utöka sina reserver. Det fick oljan att stiga kraftigt vilket också gav stöd åt aktier. Breda S&P 500-index stängde upp 0,5% med energisektorn som vinnare.

Intradag är dock handeln fortfarande förhållandevis slagig. I 30-minutersgrafen nedan visas hur den fallande trenden är fortsatt intakt.

Väl värt att notera är den positiva divergensen mellan MACD och indexet.

Utöver köp för det egna lagret har Trump även planer för att genom diplomati få Saudiarabien att åter sänka produktionsnivån och nyttja sanktioner mot Ryssland för att uppnå samma mål. WTI-oljepriset stiger också under pågående handel.

En fallande EMA9 utgör en första nivå på uppsidan följt av 31 USD/fat.

OMXS30 har till skillnad från S&P 500 brutit ur den fallande trendkanalen i 30-minuters grafen. Som framgår i graf nedan ser det ut som att indexet har siktet inställt på 1 500-nivån.

DAX stängde också upp från den fallande trendkanalen i 30-minutersgrafen.

Men som bekant finns det ingen trygghet i marknaden just nu. Panik råder och spridningen av Covid-19 utanför Kina fortsätter att stiga exponentiellt. Nu har också Kalifornien satt sin befolkning i karantän. Techtäta Kalifornien bidrar med cirka 15 procent av USA:s BNP.

Kopparpriset fortsätter ner:

I egenskap av safe haven-valuta har USD stärkts kraftigt mot SEK:en. För att hitta nästa nivå på uppsidan behöver vi gå tillbaka till 2001.

S&P 500-terminen är upp med 0,4%. Shanghaibörsen stiger med 1,2%. Nikkei håller stängt. På dagens makroagenda i USA finns bland annat befintlig husförsäljning.

CMC Markets morgonbrev produceras av Carlsquare.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.