Morgonbrevet: Läge att ta skydd för möjlig rekyl?

Förväntningar på att ett fas I-avtal vad gäller handeln signeras redan denna månad mellan USA och Kina har fått de stora indexen i New York att nå nya all-time-high.

 

Uppgången har också drivits på av en bra rapportsäsong, Feds räntesänkning liksom stark ekonomisk data.

Efter måndagens spinning top-doji som indikerar osäkerhet backade också breda S&P 500 med 0,1%. Vinsthemtagningar har rimligtvis ett finger med i spelet. Det finns nu risk för att gapet som skapades mellan fredag och måndag kan komma att stängas.

 

 

 

 

 

 

 

Det finns också vissa orosmoln på himlen som kan skjuta signeringen av fas I-avtalet på framtiden. Bland annat pressar Kina USA om att ta bort tullar som implementerades i september som en del av fas I-uppgörelsen. Beslut i frågan är ännu inte fattade och Trump är som bekant inte rädd för snabba och oväntade vändningar. Då en deal till stor del redan är inprisad i marknaden finns också en stor potentiell nedsida om det kommer indikationer på att fas I-avtalet skulle blåsas av eller skjutas på framtiden.

Det kan alltså vara aktuellt att börja kolla på skydd för en eventuell rekyl ned efter den snabba uppgången. Som framgår är VIX/Skräckindex nere på förhållandevis attraktiva nivåer:

 

 

 

 

 

 

 

Räntan i USA fortsatt upp under gårdagen och handlas nu vid tidigare topp från oktober

Samtidigt stärktes USD kraftigt mot euron. Som framgår i graf nedan bröt paret ner genom MA20 under gårdagens handel och handlas under stöd i form av Fib 38,2% i pågående handel. MA50 vid 1,038 utgör nästa nivå på nedsidan.

 

Guldet som tappade under gårdagens handel hämmas av en starkare USD och handlas nu vid stöd. Vid ett brott på nedsidan finns nästa nivå runt 1 450:

 

 

 

 

 

 

 

Oljepriset steg under gårdagen men orkade inte upp genom MA200 som utgör motstånd. Oljan faller också under pågående handel efter att API visat på stigande oljelager i USA. Stöd finns dock redan vid 56,7 USD/fat. I dag kommer ytterligare lagerstatistik.

 

S&P 500-terminen handlas oförändrat. Shanghaibörsen backar 0,5%. Nikkei stiger 0,2%. På dagens makroagenda i USA finns bland annat råoljelager.

 

CMC Markets morgonbrev produceras av Anders Elgemyr på Carlsquare.

 

Please follow and like us:

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.